onsdag 26. november 2008

Hjerter...

Idag sender jeg Molly et helt hjertetre...




Alle foto Lena

Det nærmer seg advent med stormskritt, og jeg skjønner ikke hvor dagene blir av. I to innlegg nå har jeg skrevet at jeg skal begynne å bake, men... ingen kaker i sikte.

Vel jeg kan vel bare innrømme det med en gang her jeg dytter i meg kjøpe-pepperkaker fra boks nr 3!! Jeg baker ikke 7 slag! Jeg er ikke i nærheten engang.

Ikke er jeg så glad i de tradisjonelle tørre kakene heller. Hvert år er jeg derimot på jakt etter oppskrifter på "julekaker" og snacks med deilig smak. Brownies, cookies, brente mandler. Mmm...det er meg det:)

Så har du en, så hyl ut!

10 kommentarer:

elisabeth sa...

TUSEN TAKK L!!!

Klaffen sa...

Det var skjønt for Molly! Skal legge ut en oppskrift på glaserte valnøtter, i helgen! Jeg garanterer at du ELSKER de! klem

Smineset sa...

Jeg har!!!! men ikke her... ;-) Du skal få en super oppskrift på Brownies fra meg og om du går inn på bloggen min ligger det oppskrifter både på noen hærlige brownies og nydelige pepperkaker!

Ønsker deg en strålende dag! :-)

E:-) sa...

Du har så masse lekkert i den butikken din! Så nå har jeg lagt igjen noen kroner hos deg;-) Magasinholder, rødt hjerte, ranke med røde zinkhjerter og røde velourhjerter skal få pynte til jul hjemme i K(a)os(e)heimen:-D
gleder meg!!!!

Tove sa...

Hvis du ikke har planer for lørdag ettermiddag/ kveld send meg en mail! Så forklarer jeg mer senere:)

Liv Elin sa...

Så fint tre - og nydelg lillafarge på lysglassene ! :)

Lykkelita sa...

Takk for rask levering og alt var som ønsket. Jeg er veldig fornøyd.
Lykke til med baking - her er det bare eksamen som gjelder nå:(
Ha en trivelig adventshelg:)

GAWO sa...

Jeg fant en oppskrift i Bergens Tidene som jeg prøvde ut i kveld. Du kan gjerne få den om du har lyst til å prøve noe nytt. her kommer den:

Chocolate Chip Cookies
(ca. 30 stk.)

300 gr. normalsaltet smør
250 gr. sukker
200 gr. brunt sukker
450 gr. hvetemel
0,5 5s. salt
1 ts. hornsalt
2 ts. bakepulver
2 ts. vaniljesukker
1 ts. kanel
3 ss. kakao
2 egg
100 gr. mørk sjokolade
50 gr. melkesjokolade
100 gr. valnøtter

1. Kjør romtemperert smør, sukker og brunt sukker godt sammen i kjøkkenmaskin.. Tilsatt hvetemel, salt, hornsalt, bakepulver, vaniljesukker, kanel, kakao og egg og elt videre.
2. Grovhakk sjokolade og ha det i sammen med hele nøtter. Elt også dette godt inn i massen.. Ta deigen ut av maskinen og legg den i kjøleskapet noen timer. Deigen er ganske klissete og blir lettere å jobbe med når den er kald.
3. Deigen formes til to pølser, ca. 5 cm tykke. Alle kakene kan stekes med en gang eller legg deigen i kjøleskapet. Her kan den ligge i flere dager, eller i fryseren i mange måneder. Rett fra kjøleskap… eller fryser kan en skjære av ca 3 cm tykke skiver, så mange som en ønsker og så steke direkte.
4. Legg kakene med god avstand på smurt plate. Det er plass til ca 8 stk. Trykk de forsiktig ned mot platen før steking så de lettere flyter ut til ”riktig” fasong.
5. Stek på 170 grader i 12-15 minutt, til de er litt sprø i kanten men seige inni.

Serveres helst lune. Kos dere :-)

GAWO sa...

Jeg har testet kakene ut nå i kveld. Konklusjon: det finnes bedre cookies enn dette. De var alt for søte, og ble veldig mørke. Fløt ut gjorde de også. Så nå frister det å slette hele oppskriften jeg har lagt ut.
Du står fritt til å gjøre det.

GAWO sa...

.... jeg tok kakene med meg på jobb. Og der gjorde de Lykke. De forsvant som dugg for solen. Til og med oppskriften ville noen ha. Så da er de kanskje ikke så værst allikevel??