tirsdag 17. juni 2008

Living green


Fra Sweet Paul


Fra Cox & cox
Min jorbærproduksjon

Idag skinner sola igjen...og båtprosjektet vårt nærmer seg slutten = sjøsetting. Deilig! Neste år skal vi ikke ha så store planer...men det sier vi hvert år:)

Idag er det sommerfest for Tuva som skal slutte i barnehagen og begynne på skolen. Hun gleder så veldig. De skal synge og opptre, og får utdelt permen sin og må opp èn og èn. Litt skummelt og veldig stas.

I tillegg må jeg begynne å planlegge 8-års bursdag. Jeg er ikke den store fan'en av selskapsleker må jeg innrømme så jeg vrir huet mitt etter andre forslag. Hva kan man finne på som er en hit i en 8-årsbursdag for jenter..? Alle forslag mottas med takk:)

Tenkte litt på å lage kiosk, hvor de kunne "kjøpe" is eller gotteri istedenfor den vanlige gotteposen...?

14 kommentarer:

☆Therese sa...

Kiosk er sikkert en god idè!! Snuppa mi blir 8 år i desember, blant hennes venninner er "high school musical" en hit. "Noe" med det tema er kanskje også en ide. Mener å huske at jeg leste hos Altbertines verden at hun hadde brukt det som tema i en bursdag. Kanskje hun kan gi deg noen ideer :o)

Gunn Beate sa...

Kiosk og "fisking" av godtepose er gøy. Husker vi lo fælt når noen fisket opp en gulrot i stedet for sjokolade.

Leker som "tegn halen på grisen", kan erstattes med "tegn kronen på prinsessen" eller "stjernen på tryllestaven".

Dersom du skal ha pølser, er det moro med pølsebod, få bursdagsbarnet og en venninne til å stå og dele ut.

Stolleken kan være moro spill musikk du vet ungene liker.

Åtteåringer syns limbo til musikk er gøy også, du vet - hold et skaft lavere og lavere over bakken, det er om å gjøre å bøye ryggen bakover så langt ned du kan uten å rive stangen. Den som er mykest vinner.

Du kan lage "verdens lengste tegning", rull ut tegnepapir, og la de boltre seg.

Sett ut melis og nonstop og pynt på kakebordet, og la dem pynte sine egne kaker.

Flasketuten peker på - den som tuten peker på får gi gaven sin til bursdagsbarnet

Pent vær: Hoppestrikk, hoppetau, paradis, kappe land...

Er det fryktelig gammeldags med adjektivhistorier? ;)

God bursdag!

Karna sa...

Tenker det samme jeg også, men du ser hvordan det går.....sukk....

Ser ingen ende på hverken maling eller hage føler jeg, herlighet så jeg gleder meg til ferie nå! Akkurat nå kunne jeg ønske jeg var lærer....

Smilla sa...

Gunn Beate er leid inn som event-koordinator på mine neste bursdagsfester :O)

Lykke til med festen!

.. og nydelige bilder som alltid!

Midnattsola sa...

Det var en fin kurv du hadde bilde av i forrige innlegg; sånn hadde jeg også trengt!

Jeg pleier å spørre stedattra mi om hva hun har lyst til; som regel kommer hun med gode forslag selv! Noe av det JEG har tenkt på faller kanskje ikke helt i smak, eller er for barnslig=) Så det er et tips å ha idemyldring med dattra di og en eller to av venninnene hennes=)

Anonym sa...

Dattera mi fylte 8 i mars. Vi hadde karaoke med High School musical. Det var veldig stas! En annen bursdag hadde de smaksprøver med bind for augene. Dei skulle smake på forskjellige ting( eks. sukker, salt, kanel..)og så gjette kva det var. det var også veldig spennande. Lykke til!

Verkstedet sa...

hei.
så deilig med båt...sukk....
vi har også skolejente til høsten, lille femåringen min, rart synes jeg!
de liker da stolleken enda??koms lek..hvor en har ulike gjentander på et brett, og så fjerner man noe, og skal se om de oppdager det. og kanskje sånn der at man har noe godteri i hyssing og skal spise den raskest mulig, blyant festet i hyssing rundt livet og skal treffe nedi flasken, man må lisom stå litt på huk å balansere den nedi. og sjokoladeplate innpakket i ørti papirlag, og såtar alle av et lag, og den som får ta siste vinner sjokoladen og eller den hvor en har f.eks lue, sjal og votter og en terning. en triller og må få seks, da får en ta på alt dette og begynner å skjære og spise ssjokoladen med kniv og gaffel, terningen sendes rundt og de triller helt til neste som har fått seks får overta utstyret, en får spise mye, en får knapt på seg salet og noen får en liten bit, kavete...og de synes det er morsomt. håper det var noe, elevne mine elsker slikt ihverfall;)
lykke til!

Anonym sa...

Kiosk er alltid en slager.

Da eldste var åtte tømte jeg tusen perler på bordet. Mens vi spiste var perlene dekor, etterpå laget de smykker, armbånd og annet dill av perlene. Jentene gikkikke fra bordet før de ble hentet. Tenkte å kjøre samme konseptet til yngstejentas sju- eller åtteårsdag.

Miamor sa...

Nydlige bilder...

Koslig med avslutninger..

så rart at ungene våre vokser så fort :)

Rakk avslutning for Elias i 1.klasse i dag. Kom rett fra Oslo, og fikk med meg det meste..

Adjektivhistorie slo godt an hos 7 åringene..Alle må bli nevnt i historien..

Livy sa...

Heisann!
Håper dere har kost dere masse i dag! Kan tenke meg det er spennende og litt vemodig når tulla går fra barnehage til skole.

Kiosk er jo alltid en slager, en annen er jo å lage en fiskedam.

Lykke til med planleggingen!
Klem

Tove sa...

Når det gjelder leker har jeg faktisk en god ide. ( jeg er nemlig veldig dårlig på dette, så dette er den eneste jeg husker)

Del ungene inn i tre lag ( eller flere ettersom) og utnevn en lakgkaptein på hvert lag. Klipp ut fargede ( en farge til hvert lag) papirstrimler og gjem dem rundt om i hagen. Så må ungene ut å lete etter sine lapper. Og de som finner flest lapper vinner, men jeg har som regel gitt trøstepremier også jeg da.. Den morsomme vrien er at det kun er lagkapteinen som får lov til å plukke opp lappene. Og de andre på laget kan ikke rope at de har funnet en, de må lage diverse lyder. Et lag har dyrelyder, en anne billyder osv. Veldig morsomt å ha en hage full av unger som lager de merkligste lyder:D
Utenom den leken er jo stolleken alltid populært:)

Lykke til med bursdagen

@afjo72 sa...

Hei! Har sittet her og kost meg gjennom bloggen din nå. Kjenner meg litt igjen, for jeg har vokst opp tydeligvis ikke særlig langt fra der du bor :o) Bor fortsatt i samme byen, så det var artig å oppdage bloggen din!! Anbefaler bloggene til Silje og Sylvez som også er herfra...

Ønsker deg en super dag, og takk for titten! :)

... 4 på toppen sa...

Jeg droppet også godteposen sist bursdag. Lagde fruktspyd i stedet jeg. Jordbær, annanas, druer og marsmellows ... var superpopulært. Og skikkelig lekkert å se på.

Klem fra fru G ...

mali-mo sa...

Nå har jeg minimalt (= 0) erfaring i 8-års dager, men jeg kan ikke skjønne annet enn at kiosk må være en super ide. Så i det siste Maison at de hadde et lekehus hvor de lekte kiosk, kanskje du får noen ideer der. Gleder meg til å se bildene!