tirsdag 24. juni 2008

Jeg fikk A!!! Hurra...Har akkurat fått karakteren min, og jeg fikk A!! Hurra! Er så glad at jeg skjelver:) Har fått A de 3 foregående semestre, men vet de er veldig strenge. Når vi startet sa de at vi bare kunne glemme A...

Da er det jo ekstra gøy at man i en alder av 38 år(gamle dama..) kan klare det. Ikke minst som en tilbakemelding på at jeg har valgt rett "hylle"

Så til en annen sak; kan noen gi meg oppskrifter på ting man kan lage av rabarbra? Jeg har en stor plante, men har aldri laget noe av den. Er interessert i alt fra suppe, grøt, pai osv.

21 kommentarer:

silje-sin sa...

GRATULERER!! Så utrolig flott! Nå tenker jeg du er i syvende himmel! Og så godt å vite at man er "på riktig hylle", jeg hadde aldri tatt min utdannelse igjen. Og det er jo litt dumt! Du bør absolutt ta en tur til sandefjord en dag, der var det masse bra butikker! Og du kan jo unne deg litt nå etter den flotte innsatsen:) Det var en kafè/interiørbutikk der som heter Cordelias hus, den var så koselig! Interiør og bakeri sammen er jo genialt, det hadde vært en drøm å kunne jobbe med noe sånt! Ang rabarberaen lagde jeg grøt for en stund tilbake, men husker ikke hvor jeg fant oppskriften. Du burde søke på nettet, da finner du nok masse! Ha en flott dag, og HURRA igjen:) klem fra silje.

micano sa...

gratulerer så masse!!!! :-)

☆Therese sa...

Wao ! GRATULERER, SÅ UTROLIG FLOTT!!

Bare bøyer meg i støvet, det er nok ingen tvil om at du har valgt riktig - om du noen gang var i tvil er det som du selv nevner ingen grunn til det lenger :O)

Har du forsøkt å søke på
http://www.aperitif.no/? Den siden bruker jeg av og til. Er med i en vinklubb og da er denne siden til god hjelp :o)

Ha en fortsatt super duper dag. Du fortjener vel egentilig noe ekstra i dag - syntes du skal spandere på deg et ekstra kakestykke - glass vin/champagne eller noe du har hatt lyst på i en butikk idag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Meg sa...

Gratulerer med A!!

Hilsen en snikleser :)

Magdalena sa...

GRATULERER MASSSE......
~~~~~~ klemmer~~

Ninas Lounge sa...

Gratulerer!!!! Så moro og ikke minst godt å se at man får tilbake melding på at man har valgt riktig. Det er viktig å ha med seg når man skal ut i jobb. Nyt dagen og kos deg masse!! Stor klem:0)

home 4us sa...

Gratulerer så mye!! Og som belønning for avsluttet eksamen med topp karakter skal du få oppskrift på verdens beste rabarbra pai. Den er himmelsk!!

125gr smør
250 gr hv.mel
30 gr sukker
2 eggeplommer
2-3 ss kaldt vann

Bland alt sammen i en food -prossessor og sett kjølig i 30 min.
Kna /eller kjevle deigen ut i en springform/ paiform.stek i 10 min på 200 gr.

Fyll:
300 gr rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmel
3 dl creme fraiche
3 eggeplommer
3 ts vaniljesukker

Skjær rabarbraen i små terninger, og legg de oppå ferdig stekt paibunn, dryss på sukker og potetmel.bland creme fraiche, eggeplommer og vaniljesukker og ha over rabarbraen.

marengs:
2 eggehviter
1 og en kvart dl sukker

pisk godt og ha på kaken, stek så i 45 min på 170 gr.

MMmmmmmmm, fikk vann i munnen, må hive meg rundt å bake den

Ha en fin dag:)

Miamor sa...

HURRRA!

Er det rart jeg har tillit til smaken din, eller.....???

Det er jo bare grådig herlig som vi sier her i Bergen!!

Kos deg og NYT livet!!

Klem

Anita sa...

Gratulere!!! Det er utrolig bra!! Kan jo faktisk ikke bli bedre!! Kos deg med følelsen! Klemmer fra ANita

mali-mo sa...

GRATULERER!!!!

Jeg trengte jo ikke krysse fingrene for deg i det hele tatt jo ;) Så kjekt! Det var vel en god tilbakemelding, og en god belønning for all innsatsen, du har jo stått på har jeg forstått her på bloggen. No må du kose deg, unne deg en belønning og slappe av!!

Kan ikke hjelpe med rabarbra desverre, har ikke engang planten i hagen. Har tenkt i flere år at jeg skulle kjøpe, men hver gang jeg er på et hagesenter blir den glemt i alle de vakre blomstene. Så en kjempeflott rabarbra grøt på en annen blogg nettopp, lurer på om det var Mariannes?

Jeg var inne på studentweb på UiO tidligere idag, men min karakter er ikke kommet ennå...så jeg lever i spenning fremdeles;)

Ang. kamera som du spurte om, jeg husker ikke om jeg svarte deg på det? Men la igjen et svar nederst under forrige innlegg. Nyt dagen!!!!

mali-mo sa...

Takk ;)

Veeeel...jeg HADDE en god følelse for denne eksamenen. Men etter å ha fått resultatet på den først, som jeg var HELT sikker på at jeg hadde strøket på (fikk B) så tror jeg kanskje det er noe galt med dømmekraften min....

Anonym sa...

GRATULERER!Det var superbra!!!
Rabarbrakake er kjempegodt:
150 g smør
2 dl sukker
3 egg
4 dl hv.mel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
ca. 5 dl rensa rabarbra i tynne skiver
3 ss sukker
1,5 ss potetmel
evt. melisdryss
De 6 første ingrediensene vispes sammen. Ha 3/4 av deigen i 24 cm form.
Bland så rabarbra, sukker og potetmel og dryss over.
Fordel resten av deigen i små klatter oppå.
Stek i nedre del av ovenen i ca 3/4-1 time ved 180 grader.
Dryss evt litt melis over. Serveres varm/lunken med vaniljeis! Nam,nam...

Ann Helen sa...

Gratulerer, Lena!!! Så moro, ahh, alt det intense arbeidet og max lønn for strevet! Så deilig:) Nå kan du ta en velfortjent ferie!
:)

tinemor sa...

Masse, masse gratulasjoner med A!!!
For en prestasjon!

Tove sa...

GRATULERER!!!!!

Skjønner du er glad ja, det betyr jo at du ikke bare er flink, men eksepsjonellt flink:) Nå skal du vel ha noen ukers ferie før du begynner å jobbe? Hvordan går det med oppstart av eget firma? Har du tenkt til å bare jobbe i Grenlandsområde? Skal bli veldig spennende å høre om iallefall. Selv har jeg alt klart, bare ikke lokale... Når jeg en dag finner lokale og får startet opp kan jeg "reklamere" for deg jeg:)

Igjen gratulerer så masse, og nyt den gode følelesen av en jobb ( eksepsjonellt) godt utført:)

Karna sa...

GRATULERER!!!!!

Det er jo helt fantastisk, kommer nok ikke til å by på problemer å få jobb for deg nå, FANTASTISK!

Anonym sa...

Hei - bedre sent enn aldri - GRATULERER!!! (Og når jeg mener sent er det selvsagt ikke noe med din alder å gjøre, men at det tok litt tid før jeg kom meg på bloggen din - bare så det er avklart!) Dette var jo utrolig bra og moro! Og lekestuen ble jo virkelig fin! Lenge siden sist nå - håper vi sees snart!!!! Klem, Aud (som valgte korteste vei og forble 'anonym')

Anonym sa...

Hei! Ser du etterlyser gode rabarbraoppskrifter! Eg har brukt å lage denne paien, som opprinneleg er Cindy Crawford si oppskrift. Den er fantastisk god! Den inneheld alle smakane av sommar! Kopier lenkja og lim den inn i adr.feltet. Lykke til! Gi meg gjerne ei tilb.mld dersom du lagar den og synest den er god!

http://www.oprah.com/foodhome/food/recipes/200710/food_20071030_pie.jhtml

Mvh Tove Halse Digernes, Ørsta
www.tovehd.blogspot.com

Sessan ☆ Prinsessan sa...

STORT grattis❤
Beundrans värt är det skall du veta!!

//Klem Sessan

Anonym sa...

Hei

Har samlet noen rabarbra oppskrifter i matbloggen min, så ta en titt og se om det er noe du kan bruke.

http://blog.ringneshoff.net

Anonym sa...

Kjæmpe fin blogg du har :D

Å grattis med A :D

Æ bruka å lag prinsessesaft tel pian mine a rabarbra... rabarbra saft e vældi godt... bærre kok den og tilpass med sukker :D Sil a og nyt :D Nån bruka å ha litt kanel i også :D