mandag 14. april 2008

Gjenbruk...

Jeg har funnet ut at jeg skal begynne å gi mitt bidrag til denne runde planeten vår og ikke minst ungene våre, ved å begynne å tenke meg om 2 ganger før jeg kjøper noe nytt. Jeg innrømmer det gjerne! Jeg har vært skikkelig bortskjemt og bare tenkt nytt istedenfor å tenke gjenbruk. Nå skal jeg begynne å bli litt mer bevisst de valgene jeg tar!

Til høsten, når begge begynner på skolen, skal jeg og ungene og hunden begynne å gå til skolen. Da får alle trim og bilen får stå :)

På vaskerommet blir det hjemmelaget benk med fliser vi allerede har istedenfor ny benk i heltre. På kjøkkenet skal vi male det eksisterende kjøkkenet istedenfor å kjøpe nytt.

I mangel av loppemarkeder har jeg gått på skattejakt i mitt eget hus (+ på Fretex)! Det er fordelen ved å overta et hus etter familie...det er alltid noe man ikke har oppdaget før...i sitt eget hus.

Se hva jeg fant!Denne fant jeg i kjelleren. Var ikke denne tøff? Også min farge også da..:)Dette kjøpte jeg på Fretex og skal males sølv og gjøres om til speil og skal henge på Tuvas rom. Vår lille prinsesse.Dette skapet står i mannens snekkerbu!! Men skal opp på kjøkkenet når det skal pusses opp, og males hvitt. Tror dere ikke det kan bli fint..? Det kan jo ikke stå der nede..?! Har en gammel slagbenkt på kjøkkenet med de samme buene på toppen, så når begge blir malt blir det nok bra.


Dette er jo egentlig gøy, og nå går det litt sport i det :)

17 kommentarer:

Gunhild sa...

Hei!
Mye flott du har funnet, og koselig å lese at du også tenker gjenbruk! Syns det er kjempespennende og kreativt :) Nå er det jo loppistid også, mange skatter å finne.

med ønske om en fin vår-
Gunhild.

tinemor sa...

Ja, det er virkelig gøy med gjenbruk. Og så blir det noe ekstra når man selv har satt det istand. Ekstra kjærlighet lagt i møblet liksom. Og den ekstra plussen at man er miljøvennlig gjør det jo enda bedre!
Spennende ¨se resultatet på det du skal male!!!
Og den kassen var jo så flott og sjarmerende.
Ha en strålende mandag!

Smilla sa...

Kjempebra initiativ... Skulle ønske jeg bodde på sånne skatter, men vi tok over vårt hus for litt over to år siden, og der var det tomt! Men, jeg skal ta en tur på et par loppemarkeder, pluss levere noen kasser til det lokale som er om et par uker. Et lite bidrag det også!

Fru Fjeldhammer sa...

oi, for noen flotte skatter du har funnet.. jeg leter etter en slik ramme men litt større og mer massiv som skal gjøre om til speil og ha over soffan i stua.. skrik ut om du finner noen flere skatter i din kjeller *LOL* her er det dessverre tomt for slikt... og loppemarked er jo luksus.. for det er vel en gang i året!! (dagens utblåsning..)

Lillebror sover søtt med sine streptokokker ute i vogna, jeg må egentlig rydde nå... men slapp etter lite søvn!

Ha en fin dag...

Strikkelaura sa...

Tenk å bo i et sånnt hus da? med masse skatter! =)
Ha en fin mandag!

Solveig sa...

Jeg digger deg og bloggen din mer dag for dag!

For et amazing skap som har stått i snekkerboden. Sikle!!!

Miss.T sa...

Heisann!
Takk for besøk hos meg : )
Jeg er også for gjennbruk og kildesortering +++. Jeg har til og med begynnt å skrue av lysene i de rommene vi ikke oppholder oss i, slik som i utlandet. Å så mange fine ting du hadde funnet. Elsket den flotte bruskassen !! Skapet blir nok superfint skal du se : )

Hilde's rom sa...

Hei!
Der har du funnet en slik kasse som jeg har så veeeldig lyst på - heldigen :) Sko ønske jeg også kan finne slikt, men jeg tviler på det ligger noe sånt i den lille leiligheten vår ;) Du er nok ikke eneste som benytter seg av gjenbruk for tiden, selv synes jeg det er kjempegøy å legge mitt eget preg på ting! Jeg var på loppemarked i helgen og der var det mange skatter med potensiale! Om du titter innom bloggen min ser du hva jeg fikk med meg;)
Lykke til med oppussingen, jeg venter spent på resultatet :)

MeyBiMe sa...

Herlighet så effektiv du er da????
Du har visst tatt helt av :-)
Kunne du tenke deg å komme en liten tur hjem til meg...har masse jeg vil male HVITT ;-)
Men ...Ting Tar Tid :-(
Ha en fantastisk fin mandag :-)

Unknown sa...

Hei! Jeg har ikke vært innom bloggen din før, men nå må jeg garantert kikke innom igjen for å se hvordan prosjektene dine blir.
Selv har jeg alle interiørbladene mine i en gammel kasse funnet i uteboden og et nydelig gammelt skap på veggen funnet i samme bod.
Disse tingene blir man mye mer knyttet til enn de nye..:)Ha en riktig god kveld!

borghild sa...

Kloke valg, og heller ikke så vanskelig når det skjuler seg slike skatter i eget hus!:-)
Jeg likte alt du hadde funnet, og nei, et slikt skap kan IKKE stå i snikkarboden!
Gleder meg til å se resultater etterhvert:-) Her venter jeg på at malingen på tallerkenhyllene skal tørke, k j e d e l i g.... Ha en fin mandagskveld! Klem B:-)

mali-mo sa...

Vet du, jeg syns dette innlegget ditt var helt fantastisk! Så flott at du tenker sånn! Nå er ikke jeg noen miljø-helgen jeg heller, men jeg forsøker å ta bevisste valg i det daglige, og tror at det betyr noe.

Har ikke mange nyinnkjøpte møbler her i huset, det eneste er sengen vår og madrasser, samt noen klesskapstammer, ellers var det aller meste resirkulert og ombygd og oppussetfrem til vi nå har kjøpt ny rådyr sofa (men den var så dyr i god kvalitet at den varer nok 100 år hehe).

Som du sier, det går litt sport i det! I tillegg så syns jeg det gir en egen glede å jobbe for at tingene skal bli slik som vi vi ha dem, de blir så mye mere verd da, og da vil man ikke bytte dem ut heller. Tror skpet ditt blir flott, og kassen var jo kjempefin, det er jo noe du kunne kjøpt i interiørbutikk nå til rådyr pris!

Ann Helen sa...

Så gøy å gå på skattejakt i eget hus! Skapet har jo kjempepotensiale, så gøy!:)

Inspirert!

Cathrines blogg sa...

Ja, gjenbruk er bra!! Det kommer til å bli kjempefint, både kjøkken og vaskerom.
Ser ut til at dere skal få en herlig ferie også, deilig at sommer og ferietid nærmer seg :o)

Miamor sa...

Så bra!! Jeg blir inspirert av deg! Lurt å slutte å kjøpe masse dill også, og tenk så mange flere hjem med SJEL vi kan få når vi blir mer kreative sjøl!!

Anonym sa...

Der kunne jeg endelig kommentere. Jeg har visst en del på hjertet og i alle fall om gjenbruk som har blitt mitt nye hjertebarn. ;-)

Det skapet er selvsagt alt for flott til å stå i snekkerboden. Gleder meg til å se det i ny drakt.

Ha en flott dag!

Gunn Beate sa...

Så fin blogg du har! Jeg kan bare ikke vente på loppiset her i Svelvik, måtte det være snart!