tirsdag 8. september 2009

Lær meg å strikke!


Bilder lånt fra Happy Knitting hvor det mye fint

Nå når høsten sniker seg på kjenner jeg at jeg blir en skikkelig sofagris og da er det så koselig å ha et strikketøy. MEN.. det er hundre år siden jeg strikket og jeg husker ikke ikke ordentlig hvordan man gjør alle finessene...

Derfor trenger jeg noen superenkle og gode oppskrifter på enkle, fine ting. Det finnes jo så mye fint å strikke!

Har dere noen gode tips til nettsider, oppskrifter, lær-å-strikke-artikler eller lignende jenter? Jeg ser jo at mange av dere er kjempeflinke med pinnene ;)

16 kommentarer:

Isa sa...

Oi, de "buksene" var kjempesøte da! Skulle gjerne hatt noe sånn til meg selv egentlig. Kanskje jeg skal strikke jeg og?


Håper du får mange gode tips:D

Hildegunn sa...

Hei!
Jeg lærte meg å stikke igjen i jula av ei gammel tante, men jeg har også hatt god hjelp av denne siden http://www.pinnsvindesign.no/strikkeskole.htm og se også på you tube, søk på "knitting" og du finner masse videoer du kan studere. Jeg har lært å hekle på den måten ;).

Jeg har blitt ordenlig hekta på håndarbeid og siden jeg selv ikke har barn så strøs det om med gaver, for man blir en håndarbeidoman :D. Stakkars samboeren! hehe. SÅ lykke til og ha det GØY!

Anonym sa...

Ja, lysten til å kose seg i godstolen med strikketøy og noe varmt deilig å drikke melder seg når høsten kommer:-)
Garnstudio har strikkeskole og masse gratis oppskrifter.
http://garnstudio.com/lang/no/kategori_oversikt.php

Pink lady sa...

Hva med vesketøfler eller firkanttøfler som du tover? Eller kanskje et stort trekantet mohairsjal? Ta kontakt så kan jeg gjerne hjelpe deg på vei:)

☆Therese sa...

Hei du :O) Strikkingen "tar du fort" igjen vet du ! På Grarnstudios sider finner du både oppskrifter og "strikkeskole" - ser nå at du allerede har fått det tipset....
Du kan jo alltids ta turen til Sandefjord på en kopp latte og med et lite strikkekurs attåt, hi hi :O)

Ha en god god dag!
Klem

Frau Putz sa...

Hej.
Hvis du ikke allerede er medlem på www.ravelry.com - så skynd dig at få log-in. Her er al den inspiration, du kan drømme om.

Jeg har fundet mange fine videoer med visning af alt omkring strikkemetoder - lige fra at slå masker op til at strikke knaphuller her:
http://www.knittinghelp.com/

Jeg synes det er lettere at få det vist live på video end at se det på papir :o)

God fornøjelse.
Klem fra FP

Marta - livet på landet sa...

Jeg har begynt på en strikket puff i dag! Superenkelt!!! Oppskrift finner du på www.pickles.no

Håper du finner noe gøy å strikke da! Det er jo så koselig!:)

ANETTESHUS.COM sa...

Ja, takk! Det er flere som trenger et lynkurs i strikking;) Jeg henger meg på!!

Mange flotte inspirasjonsbilder!

Ha en fin dag!

Klem Anette:)

Unknown sa...

Hei Lena :)
Solsikken er på et jorde på høyda mellom frogner og borgestad. Jeg er jo så dårlig på navn i området...ikke så langt fra Oasen Hageland. Solsikkene var enorme, jeg tok med meg noen mindre som jeg fikk inn døra...he he

Tips til enkel strikking. Jeg har akkurat strikket noen søte luer. Bare rett og vrang. Kommer snart på bloggen ;)

Klem

Kari sa...

Her har jeg lært meg mye:

http://www.garnstudio.com/lang/no/kategori_oversikt.php

Lykke til! :-)

Hilde sa...

Som mange allerede har skrevet finner du hjelp på garnstudio sin strikkeskole. Hos Garnstudio.no finner du også mengder av gratis oppskrifter som du kan laste ned. Masse fint å velge mellom i alle vanskelighetsgrader. På Ravelry.com ligger der også masse oppkrifter, men disse er oftest på engelsk. Jeg har strikket flere par av de rosa strømpene på bildet du har lagt ut. de er kjempefine og gode i lange sjøstøvler. Deilig utover høsten.
Lykke til med strikkingen!

Hilde sa...

Som mange allerede har skrevet finner du hjelp på garnstudio sin strikkeskole. Hos Garnstudio.no finner du også mengder av gratis oppskrifter som du kan laste ned. Masse fint å velge mellom i alle vanskelighetsgrader. På Ravelry.com ligger der også masse oppkrifter, men disse er oftest på engelsk. Jeg har strikket flere par av de rosa strømpene på bildet du har lagt ut. de er kjempefine og gode i lange sjøstøvler. Deilig utover høsten.
Lykke til med strikkingen!

IfraLahell sa...

Føyer meg i rekken her og anbefaler deg Garnstudio.no. Masse flott og strikke der. Selv er jeg nettopp ferdig med en puff - mitt første strikkede møbel. Tør påstå den blei ganske så fin. Oppskrift på pickles.no.

Kaninen inne hos meg er kjøpt på sprell. Står ikke hvilken leverandør den er fra..sprell pleier å verne litt om leverandørlisten sin, men går jo an å høre!

Ønsker deg en herlig høstkveld.

Klem IfraLahell

Unknown sa...

very nice
i like it ♥

Anonym sa...

Hei Lena:)
"En myk start" av May B.Langhelle (capris.no)og "Strikk til nøstebarn" av Kathrine Gregersen er inspirerende med nydelige bilder og mange enkle oppskrifter!!
Ellers må jeg òg stemme for garnstudio,kjekt å kunne laste ned gratis;)

Gleder meg t pakken fra nettbutikken din kommer i posten:)
Klem fra Elisabeth

Jannike sa...

Jeg lærte meg å strikke ved hjelp av strikkeskole del 1-5 på www.dinhobby.no (http://dinhobby.no/index.php?option=com_content&task=view&id=197&Itemid=240) nå i mars. Siden har jeg kjøpt noen strikkebøker og strikker nå det meste. Veldig morsomt :-)