fredag 21. mars 2008

Var det noen som sa SNØ..?Idag har jeg blitt bilmekaniker = snøfresermekaniker. Det har seg slik:

Da jeg våknet idag fikk jeg sjokk! Overalt var det tonnevis med snø, og i skrivende stund snør den enda! Heldigvis har vi snøfreser (som jeg aldri bruker), men etter en telefon til fjellet der mannen min er fikk jeg greie på at den manglet en stift. Stift..??? Hm...etter å ha prøvd å måke for hånd med en liten snøskuffe, prøvd å sjarmere han som måkte veien (og lempa all snøen inn i VÅR oppkjørsel), gått på sjarmørrunde til naboene = måtte jeg bite i det sure eplet! På telefon fra fjellet ble jeg instruert med teskjeer på hvordan stiften skulle skiftes. Og jammen klarte jeg det ikke!! Utrolig.

Så et lynkurs i hvordan starte + kjøre snøfreser (jada jeg vet jeg burde kunne dette, men jeg har en veldig snill mann:) så kunne jeg starte.

3 timer senere (!!) hadde jeg fått måkt hele oppkjørselen og gårdsplassen (=den er altfor stor), og jeg tror bestemt at armene min har blitt iallefall 10 cm lengre. Og for de som ikke har prøvd; det er faktisk veldig slitsomt å bruke snøfreser..:)

Nå har jeg tent i peisen, laget pizza og skal legge meg rett ut og kose meg:)

Bilder fra Eva Lindh

6 kommentarer:

Fru Fjeldhammer sa...

Åhh, du er så flink jente altså!! Det må jeg si du klarer deg selv du...
Har vært litt snø måking her også, men som du sier disse snille mennene fikser jo dette.. (og min mann er hjemme) mens han måket, pakket jeg kofforten til storesøster, for i morgen reiser hun jo til tyrkia...
kos deg i kveld!!

MeyBiMe sa...

Så flink du er da!!!
Jeg har vært ute å måket med spade i dag.... :-/ Heldig du som har snøfreser ;-)
Ha en fin kveld :-)

borghild sa...

Ja, her kom snøen som jula på kjerringa, så vi kjørte hjem fra hytta i kveld for å se hvordan det stod til hjemme (+ vi håper minstemor sover litt mer natta som kommer, for å si det sånn...:-). 'Heldigvis' fyker det en del akkurat der vi parkerer bilene, så vi (les: mannen) måtte bare måke snø akkurat der brøytebilen hadde kjørt. Iallfall foreløpig, det er begrenset hvor mye en gidder å skuffe snø kl 2030. Blir nok mer i morra!
Greit med fres, da! Og enda greiere nå når du kan bruke den!! Kos deg resten av kvelden!
Klem B:-)

Miamor sa...

Du er ei tøff dame skjønner jeg ! Unner deg veldig pizza og innekos etterpå ! Har vært på tur med ei god venninne i dag . Utrolig tungt å gå i snø, men trimmen og lufta er verdifull ! Tenker du har svidd av noen kalorier du også i dag !!

Ann Helen sa...

Hi hi, uff, du får jammen slite mens mann og barn er på tur;) Er det ikke maling, så er det snømåking! Ble ganske så overrasket i dag jeg også, egentlig ble det hjemmepåske i Oslo på oss i år fordi vi ville ha litt vårfølelse.. Men men, lille frk. Pink var i allefall fornøyd; strålende blid og ut på ski!!

Ha en god kveld!

Solveig sa...

Hihihi! Du har virkelig fått enda mer enn det vi fikk her nede i ytre østfold. Virkelig imponert over at du greide å sette inn stift i en snøfresermaskin (imponert over at dere har det i det hele tatt egentlig).

Bildene er slike jeg bare elsker: jordfarger, meg ekte naturmaterialer.

Håper du koset deg med den pizzaen:)